התיק המרכזי ביותר בתחום זה בו ייצגה עורכת הדין באומהורן בשנים 2015-2010, הינו הפרשה הידועה בשם "פרשת הולילנד" – פרשה מורכבת שעניינה ביצוע עבירות שוחד, מרמה והלבנת הון על ידי בעלי תפקידים בכירים בשירות הציבורי (וגורמים נוספים) במסגרת בניית פרויקט הולילנד בירושלים. מדובר בפרשה מורכבת ביותר הדורשת מומחיות ומקצועיות מיוחדת בעבירות צווארון לבן.
עורכת הדין באומהורן יצגה בפרשה זו את מר אליעזר שמחיוף, אשר כיהן בזמנים הרלבנטיים בתפקיד סגן ראש עיריית ירושלים.
בערכאה הראשונה, בפני בית המשפט המחוזי בתל אביב הביאה עורכת הדין באומהורן לזיכויו של מר שמחיוף מחלק משמעותי מכתב האישום שהוגש נגדו ודינו נגזר לשלוש שנות מאסר וחצי.
עורכת הדין באומהורן הגישה ערעור על פסק הדין בפני בית המשפט העליון.
בית המשפט העליון, בהרכב של חמישה שופטים, קיבל פה אחד את מרבית טענותיה של עורכת הדין באומהורן ביחס לתשתית העובדתית הנכונה בתיק, לפיה מר שמחיוף זכאי מביצוע חלק הארי מהעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
בהתאם לכך בית המשפט העליון קיבל פה אחד אף את מרבית טענותיה של עורכת הדין באומהורן לעניין חומרת העונש שנגזר על מר שמחיוף בבית המשפט המחוזי.
בסיכומם של דברים, עונשו של מר שמחיוף הוקל באופן משמעותי, והופחתו ממנו שנתיים מאסר בפועל. במקביל אף הוקלו באופן ניכר עונשי הקנס והחילוט שהושתו עליו בבית המשפט המחוזי.
http://www.news1.co.il/Archive/001-D-357017-00.html?t=105703
בכתבי אישום רבים, המשתייכים לענפים שונים של המשפט הפלילי, מואשמים נאשמים גם בעבירות לפי חוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000. חוק זה ממוקד בעבירות הנוגעות לפעולות אסורות ברכוש שהושג בעבירה.
במסגרת זו עורכת הדין באומהורן ייצגה בתיק שבו הוגש כתב אישום כנגד יהלומן אשר הבריח לשטחה של מדינת ישראל מחו"ל רכוש בשווי כולל של כארבעה מיליון ש"ח. הרכוש כלל יהלומים בשווי של כ- 850,000 ש"ח; שעוני יוקרה בשווי של כשני מיליון ש"ח ; וכסף מזומן במטבע זר בשווי של כמיליון ש"ח.
בין תיקיה הרבים של עורכת הדין באומהורן בולט תיק כלכלי מורכב בו ייצגה את דוד בלס, איש עסקים ידוע, אשר נטען כנגדו כי ביצע במשך למעלה מעשור - עבירות מרמה, העדפת נושים, הברחת נכסים והלבנת הון בהיקף כספי נרחב אשר בוצעו במסגרת הליכי פשיטת רגל.
עורכת הדין באומהורן ייצגה את איש העסקים בשימוע שהתקיים מול המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה. בסופו של משא ומתן ארוך אותו הובילה עורכת הדין באומהורן אל מול גורמים בכירים בפרקליטות המדינה נסגר לחלוטין התיק הפלילי. במסגרת הליכי סגירת התיק אף נכלל הסדר בתיק פשיטת הרגל.
לכתבה בגלובס: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000919584
בפרשה רחבת היקף, הנחשבת לאחת הגדולות בישראל מבחינת היקף החשודים בה, הידועה בשם "תיק הרבנים", בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע שבעה נאשמים בעבירות של מרמה, זיוף והלבנת הון בהיקף כספי הנאמד במאות מיליוני ש"ח, לאחר שנקבע כי ניתנו הטבות שכר למאות אנשי כוחות הביטחון בגין לימודים ותעודות כוזבות.
במסגרת הפרשה הורשע, בין יתר הנאשמים, גם מר מאיר רוזנטל, נאשם מספר 1 בפרשה, במאות עבירות של זיוף וקבלת דבר במרמה, ונגזרו עליו 7 שנות מאסר וכן קנס על סך 500 אלף שקל. בשלב זה עורכת הדין באומהורן נטלה על עצמה את הייצוג בתיק זה מטעמו של מר רוזנטל והגישה ערעור בעניינו לבית המשפט העליון. במסגרת זו בקשה לעיכוב ביצוע עונש המאסר שהגישה עורכת הדין באומהורן לבית המשפט העליון נתקבלה על ידי בית המשפט באופן חריג – בניגוד למקובל במקרים כגון אלו.
המדינה ערערה בקשה 15 שנים ובמקומו ערעורו של רוזנטל על גזר הדין התקבל בחלקו, וקוצר בשנה וחצי, באופן שמאסרו יעמוד על תקופה של חמש שנים וששה חודשים, תחת התקופה של שבע שנים שהוטלה על ידי בית המשפט המחוזי.
ע"פ 8495/14 בבית המשפט העליון, מאיר רוזנטל נ. מדינת ישראל
לכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4625176,00.html
עורכת הדין באומהורן מייצגת חשודים או נאשמים אל מול המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) בכל מגוון התיקים, וביניהם: תיקים העוסקים באלימות משטרתית ועבירות מין. עורכת הדין באומהורן מודעת היטב לאחריות והמצבים המורכבים בהם עשוי לעמוד שוטר או קצין משטרה בעת מילוי תפקידו והאחריות והאתגרים המיוחדים הנלווים אליהם.
במסגרת תפקידה כבכירה לשעבר בפרקליטות, חוותה עורכת הדין באומהורן במשך למעלה משני עשורים, באופן בלתי אמצעי, את עבודת המשטרה. וכן, עורכת הדין באומהורן מכירה היטב את עבודת המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה.
עורכת הדין באומהורן מספקת טיפול משפטי כולל ומקצועי לשוטרים, ובכלל זאת במסגרת הליכי שימוע בטרם הגשת כתב אישום פלילי וניהול הליך פלילי בבית המשפט.
במקביל עורכת הדין באומהורן מטפלת גם בהיבט המשמעתי הקיים בתיקים מעין אלו - בבית הדין המשמעתי של המשטרה, ומול מחלקת משמעת ומשאבי אנוש במשטרה לגבי אמצעים מינהליים חלופיים או מקבילים. במסגרת זו מייצגת עורכת הדין באומהורן גם בהליכי פיטורים או השעיה בהתאם לסעיף 10(2) לפקודת המשטרה.
עורכת הדין אירית באומהורן מייצגת בעבירות פליליות שנעברו על פי פקודת מס הכנסה, וכן בעבירות לפי חוק מס ערך מוסף ופקודת המכס. הייצוג כולל את שלב החקירה, שלב השימוע, בקשות להמרת כתב האישום בקנס מינהלי בהליכים בפני ועדות הכופר בנציבות מס הכנסה, ובייצוג בערכאות השונות בבית המשפט בתיקים פליליים.
עורכת הדין באומהורן ייצגה בתיקים רבים שעניינם מס פלילי. כך למשל ייצגה עורכת הדין באומהורן חשוד שהיה חלק מפרשת החשבוניות הפיקטיביות "קוד שביר". עורכת הדין באומהורן הצליחה להביא לסגירת התיק כבר בשלב השימוע.
בתיק אחר הוגש כתב אישום כנגד נאשם והחברה בבעלותו, בגין עבירות מס הכוללות התחמקות מתשלום מס והוצאת חשבוניות כוזבות. עורכת הדין באומהורן הצליחה להביא להפסקת ההליכים פליליים שנוהלו כנגד הנאשם בתיק זה. במסגרת זו בית המשפט קיבל את טענותיה של עורכת הדין באומהורן ביחס למצבו הנפשי הקשה של הנאשם, והורה על הפסקת מלוא ההליכים הפליליים כנגד הנאשם.
עורכת הדין אירית באומהורן מייצגת בעבירות פליליות שנעברו על פי פקודת מס הכנסה, וכן בעבירות לפי חוק מס ערך מוסף ופקודת המכס. הייצוג כולל את שלב החקירה, שלב השימוע, בקשות להמרת כתב האישום בקנס מינהלי בהליכים בפני ועדות הכופר בנציבות מס הכנסה, ובייצוג בערכאות השונות בבית המשפט בתיקים פליליים.
עורכת הדין באומהורן ייצגה בתיקים רבים שעניינם מס פלילי. כך למשל ייצגה עורכת הדין באומהורן חשוד שהיה חלק מפרשת החשבוניות הפיקטיביות "קוד שביר". עורכת הדין באומהורן הצליחה להביא לסגירת התיק כבר בשלב השימוע.
בתיק אחר הוגש כתב אישום כנגד נאשם והחברה בבעלותו, בגין עבירות מס הכוללות התחמקות מתשלום מס והוצאת חשבוניות כוזבות. עורכת הדין באומהורן הצליחה להביא להפסקת ההליכים פליליים שנוהלו כנגד הנאשם בתיק זה. במסגרת זו בית המשפט קיבל את טענותיה של עורכת הדין באומהורן ביחס למצבו הנפשי הקשה של הנאשם, והורה על הפסקת מלוא ההליכים הפליליים כנגד הנאשם.
עורכת הדין באומהורן ייצגה נאשם בתיק תקדימי, בו ביקשה פרקליטות המדינה לראשונה הסגרתו של מר אהרון בראשי לישראל בגין עבירות מס שונות. הנאשם הואשם בעבירות של התחמקות מתשלום מס הכנסה ומס ערך מוסף, השמטת הכנסה מדוחות, וכן הגשת דוחות כוזבים, בהיקף של כ-17.5 מיליון ₪. בזמן בקשת ההסגרה שהה בראשי שהה בארצות הברית. במסגרת ליווי צמוד שהעניקה עורכת הדין באומהורן למר בראשי בעת שהותו בארצות הברית, וזאת עוד לפני שגורמי אכיפת החוק בארצות הברית החליטו בעניין ההסגרה, הושגו הסכמות בנושא ההסגרה. בהמשך לכך, עורכת הדין באומהורן ניהלה עם פרקליטות המדינה משא-ומתן מורכב לגבי תנאי הסדר הטיעון עם מר בראשי ותנאי חזרתו לארץ. בסיומם של הליכים, ועל אף שבראשי שב לישראל רק במסגרת הליכי הסגרה, ולאחר ששהה זמן רב מחוץ לישראל, התיק הסתיים בהסדר טיעון מקל שכלל עונש של 30 חודשי מאסר בפועל וקנס.
גלובס, 23.12.2012http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000808407
עורכת הדין באומהורן ייצגה את סוכנת הבית של עו"ד לילי בורישנסקי, פרקליטת מחוז חיפה לשעבר. סוכנת הבית הואשמה בגניבות שיטתיות בסכומי כסף גבוהים מביתה של מעבידתה, במשך שנים רבות. עורכת הדין באומהורן הצליחה להביא לסיום הפרשה כולה. התיק הפלילי הסתיים במסגרת הסדר טיעון בעונש של עבודות שירות, בנוסף ההסכמה כללה תשלום פיצוי אשר בעקבותיו נמחקה אף התביעה האזרחית מטעמה של המתלוננת.(ת"פ 1756-06-14 בבית משפט השלום בחיפה)
תיק נוסף בתחום החל בתחקיר כלבוטק ועסק בנאשמת שהתחזתה לפסיכולוגית, ואף הגישה חוות דעת משפטית לבית המשפט כשהיא מתיימרת להיות פסיכולוגית. בעקבות זאת, הוגש כנגד הנאשמת כתב אישום בעבירות רבות ובהן התחזות, זיוף וקבלת דבר במרמה. חרף חומרת התיק, עורכת הדין באומהורן הצליחה להביא לכך שבמסגרת הסדר טיעון תוקן כתב האישום והעונש שנגזר על הנאשמת לבסוף היה עבודות שירות.
עורכת הדין אירית באומהורן מתמחה בעבירות רשלנות במשפט הפלילי ומתמקדת בעיקר בתאונות עבודה.
באחד המקרים, עורכת הדין באומהורן ייצגה מהנדס אשר שימש מנהל אתר הבנייה באתר בנייה בירושלים (מטעם קבלן משנה). המהנדס הואשם בכתב האישום בשל תאונת עבודה בה נפל פועל באתר בנייה מפיגום גבוה ונפצע בזמן שלא חגר חגורת בטיחות וללא שהיה גידור כנדרש בתקנות הבטיחות בעבודה (עבודות בנייה), התשמ"ח-1988. בכתב האישום הפרקליטות ייחסה לנאשם עבירות של חבלה ברשלנות לפי סעיף 341 לחוק העונשין, התשל"ז-1977, ואי מסירת מידע לעובד בדבר סיכונים במקום העבודה.
עורכת הדין באומהורן הביאה לכך שלאחר שמיעת ראיות, ובכלל זאת לאחר חקירה נגדית שנערכה למפקחת מטעם משרד התמ"ת והעלאת טענות של הגנה מן הצדק ואכיפה בררנית, בית המשפט השלום בירושלים זיכה כליל את הנאשם מכל שיוחס לו בכתב האישום.
בתיק אחר, עורכת הדין באומהורן ייצגה מנהל עבודה באירוע בו עובד נפל מפיגום ונפצע. בתיק נשמעו ראיות ובסיומם נקבע כי אין מדובר בעבירה לפי חוק העונשין אלא בעבירה על תקנת בטיחות בלבד, ובסופם של הליכים התיק הסתיים באי הרשעתו של הנאשם.
עורכת הדין באומהורן מייצגת בתיקי תכנון ובניה בהם מוגשים כתבי אישום בעבירות לפי חוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965.
העבירות הנפוצות בהן מטפלת עורכת הדין באומהורן הן בניה ללא היתר ; שימוש חורג במקרקעין ללא היתר ; אי קיום צו בית משפט;
עורכת הדין אירית באומהורן מייצגת בעבירות מין ברמות חומרה שונות, ובכללן בעבירות של הטרדה מינית, וזאת בתיקים נבחרים בהם היא מוצאת ומאמינה כי קיימת לנאשם הגנה. עורכת הדין באומהורן הביאה לסיומם של תיקים רבים בעבירות אלו, בין בהבאה לסגירתם על ידי הפרקליטות, בין בהסדרי טיעון, ובין בזיכוי, אך מפאת פרטיות הנאשמים, ככלל, לא ניתן להרחיב בעניינם.
כך למשל ייצגה עורכת הדין באומהורן את קצין המשטרה נצ"מ קובי דודיאן אשר הוגשה כנגדו תלונה בחשד לביצוע עבירה של מעשה מגונה. בעקבות שימוע שערכה עורכת הדין באומהורן מול הגורמים הרלוונטיים בפרקליטות המדינה, התיק כנגד נצ"מ דודיאן נסגר, ולא נוהלו כנגדו הליכים פליליים.
בעבר ייצגה עורכת הדין באומהורן את ניצב אורי בר-לב במסגרת תלונות שהוגשו נגדו בחשד לביצוע עבירות מין. גם במקרה זה, נסגר התיק הפלילי נגד ניצב בר לב ולא נוהלו כנגד הליכים פליליים.
עורכת הדין באומהורן מתמחה בתיקי סמים יחודיים וסמים קלים ובהם מסוג קנבוס - Cannabis.
עורכת הדין באומהורן ייצגה בפרשה תקדימית שעסקה בייצור ומכירה של מיץ גת. במסגרת תיק זה, שהחל כפרשה רבת חשיבות, ייצגה עורכת הדין באומהורן את נאשם מספר 1 בתיק, בעלי החברה שייצרה את מיץ הגת ושיווקה אותו ברחבי הארץ. כתב האישום המקורי, אשר הוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים, ייחס לנאשם עבירות חמורות ובהן עבירה בגין יצור, הכנה והפקת סמים מסוכנים (לפי סעיף 6 לפקודת הסמים המסוכנים), וכן מסחר והספקת סמים מסוכנים (לפי סעיף 13 לפקודת הסמים המסוכנים) – עבירות שהעונש בצידן הוא עד 20 שנות מאסר בפועל.
התיק הסתיים, לאחר ניהול הליכים, בהסדר טיעון בעונש קל: חודש אחד של עבודות שירות וכן קנס. עורכת הדין באומהורן הראתה במסגרת הליך זה כי בפועל העבירות שבוצעו היו מינוריות, לכל היותר.
(ת"פ 58463-06-13, בבית המשפט המחוזי בירושלים).
עורכת הדין באומהורן ייצגה בתיק בו הוגש כתב אישום, בבית המשפט המחוזי בתל אביב, בגין ייבוא סם מסוכן מסוג GBL באמצעות הזמנתו מחו"ל דרך האינטרנט. מדובר בסם מסוכן אשר החזקתו אסורה על-פי פקודת הסמים המסוכנים.
למרות שהעונש שבצד העבירה של ייבוא סם מסוכן הינו עד 20 שנות מאסר, הסתיים התיק בעונש של עבודות שירות.
עורכת הדין באומהורן מייצגת בעבירות אלימות או אלימות במשפחה חשודים או נאשמים נורמטיביים שנקלעו לאירוע חריג עבורם, בו הם מואשמים בעבירת אלימות, כדוגמת עורכי דין ורופאים.
בשל מהות העבירות והעובדה שמדובר בנאשמים בעלי מעמד, מטפלת עורכת הדין באומהורן בלקוחותיה במקרים אלו ברגישות מיוחדת, ותוך תשומת לב מירבית להשלכות האפשריות הרחבות של התיק. במסגרת זו, הליווי שמעניקה עורכת הדין באומהורן כולל סיוע מקיף בהתמודדות עם הפרשה על מכלול היבטיה, ובכלל זאת גם בהשלכות התעסוקתיות והמשפחתיות של ההליכים.
כך למשל, ייצגה עורכת הדין באומהורן עורך דין שהוגש נגדו כתב אישום בעבירות שונות של תקיפה בבן זוג וכן בעבירה של פגיעה בפרטיות לאחר שנטען נגדו כי בלש אחר זוגתו. עורכת הדין באומהורן ניהלה משא ומתן עם התביעה, ולאחר הליך שכלל את יישור ההדורים במישור המשפחתי, נמחק כתב האישום.
לאחרונה ייצגה עורכת הדין באומהורן אדם מוכר שהואשם בעבירות אלימות. עורכת הדין באומהורן ניהלה משא ומתן עם התביעה, במסגרתו שונו העבירות לעבירה פחותה בהרבה, עבירת תגרה, וכן הוסכם כי התיק יסתיים "ללא הרשעה". בית המשפט קיבל את ההסדר, ונמנע באופן חריג מהרשעתו של הנאשם.
בעלי מקצועות רבים, כדוגמת רופאים, עורכי דין, אנשי כוחות הביטחון או אקדמיה, כפופים לדיני משמעת, במסגרת הגוף או המוסד עליו הם נמנים, ועל פי חוק או תקנות.
עורכת הדין אירית באומהורן מייצגת בהליכים משמעתיים ובבתי דין משמעתיים וזאת כהליך עצמאי, או כהליך נלווה להליך פלילי המתקיים לעיתים במקביל להליך המשמעתי.
בעבר, עוד בהיותה בכירה בפרקליטות, כיהנה עורכת הדין באומהורן כיושבת ראש הרכב שופטים בבית הדין למשמעת של לשכת עורכי הדין בירושלים.
כסניגורית, עורכת הדין באומהורן ייצגה עורכי דין בגין תלונות שהוגשו נגדם לוועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין. עורכת הדין באומהורן ייצגה בתיקים אלו נאשמים, אשר ועדת האתיקה הגישה כנגדם קובלנה משמעתית שייחסה להם עבירות בתחום האתיקה המקצועית בשל עבירות לפי כללי לשכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), התשמ"ו-1986 ועל פי חוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א-1961.
כן ייצגה עורכת הדין באומהורן שוטרים וקצינים ממשטרת ישראל בהליך לפי סעיף 10(2) לפקודת המשטרה במטה הארצי בפני ראש אגף משאבי אנוש וכן בהליכים משמעתיים בפני בית הדין למשמעת של המשטרה בענייני השעיה, שחרור או פיטורין מהשירות.
עורכת הדין אירית באומהורן ייצגה לאחרונה את פרופ' מריו שניידר מהאוניברסיטה העברית בירושלים במסגרת תלונתה של סטודנטית על הטרדה מינית. התלונה הסתיימה לבסוף במסגרת הסכם ללא שנוהל הליך משמעתי או פלילי כנגד פרופ' שניידר. ההסכם בין פרופ' שניידר למתלוננת כלל פיצוי למתלוננת והגבלות שונות על השתתפות בפעילות אקדמית.
http://www.haaretz.co.il/news/law/1.2623432